Skip to main content

Noves mesures per a mantenir Castelldefels més neta

Activem el Pla de Manteniment de les plantes adventícies

El mes de juliol l'Ajuntament de Castelldefels mitjançant els serveis municipals de neteja i jardineria, va iniciar el Pla de Xoc amb noves mesures per netejar el municipi.

El nou servei nocturn de neteja amb hidro-pressió, el reforç matí i tarda de neteja de les illes de contenidors i l'ampliació de l'equip de retirada d'herbes adventícies en voreres i calçades i neteja dels escocells, són algunes de les actuacions activades en el Pla de Xoc.

Les herbes adventícies, també conegudes com a "males herbes", apareixen indiscriminadament per diferents punts de la via pública i es caracteritzen per un ràpid creixement en zones urbanes, ja que requereixen de poca de quantitat de terra i d’espais reduïts per a la seva ràpida proliferació en voreres i marges de les calçades.

Per al manteniment i control del creixement de les plantes adventícies, el servei de Parcs i Jardins ha activat un pla de manteniment amb l'objectiu d'eliminar aquest tipus d'espècie vegetal i mantenir en bones condicions els carrers del municipi. En les pròximes setmanes s’aplicarà, en horari nocturn, l’herbicida (SL) Sal potàssica de glifosat al 48% P/V* per al control i prevenció de les males herbes, producte autoritzat per a parcs i jardins segons les especificacions recollides en el Real Decret 1311/2012 de 14 de setembre.

Aquestes intervencions formen part del conjunt de mesures adoptades pel nou govern municipal i que tenen com a prioritat reordenar l'espai públic i lluitar contra l'incivisme als carrers i parcs urbans de la ciutat per millorar la neteja i imatge del municipi.

Es pot consultar la programació dels tractaments per barris AQUÍ

tractament herbes adventicies 3    tractament herbes adventicies 1  tractament herbes adventicies 4