La inofensiva eruga zebra arriba a la platja de Castelldefels

L’eruga zebra ha començat a observar-se a la platja de Castelldefels. Es tracta d’un insecte de ratlles blanques i negres molt vistoses, espècie totalment inofensiva i beneficiosa per l’ecosistema de les dunes de la platja de Castelldefels.
L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) alerta que “sovint es relaciona per error la presència d’aquestes erugues amb la processionària del pi, una espècie molt molesta i causant de moltes al·lèrgies. Tanmateix, com tants altres tipus d'eruga, la zebra és inofensiva i endèmica, és a dir, pròpia dels espais dunars, i s'ha de respectar”.
La presència de l'eruga zebra està associada al lliri de mar (Pancratium maritimum), del qual es menja la fulla i busca protecció en la fase de crisàlide. Per tant, segons l’AMB «es tracta d'un insecte de gran importància a l'ecosistema dunar, que serveix d'aliment per a altres espècies i no constitueix cap plaga, ja que no destrueix les plantes que menja».
L'eruga zebra correspon a la papallona Brithys crin, un exemplar nocturn que normalment passa desapercebut.
orgua cebra foto amb

Foto eruga zebra per AMB

Ctra. de la Sentiu, 17 08860 Castelldefels | Tel. 93 636 15 81 | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.Política de qualitat i medi ambient