Solta d’insectes per lluitar de forma natural contra les plagues

L'equip de manteniment de l'arbrat de Jarfels, ha iniciat la solta d’insectes per combatre de forma natural el pugó dels arbres del municipi. Dins el marc de la Gestió Integrada de Plagues (GIP), amb la qual s’utilitzen tècniques naturals que permeten un ús mínim de productes fitosanitaris. 
Amb l'objectiu de conservar i mantenir l’arbrat del municipi de forma sostenible, s’està portant a terme el tractament biològic que consisteix a penjar de les branques dels arbres, petites caixes amb insectes depredadors que, un cop surten de la caixa, s’alimenten del pugó i, regulen la plaga.
La solta d’insectes s’aplicarà a més de 700 arbres de Castelldefels. Concretament, s’aplicarà la solta a 530 arbres de l’espècie Jacaranda, amb els insectes Adalia bipunctata, coneguts popularment com a "marietes”. I, a 180 arbres de l’espècie Hibiscus syriacus se soltaran Aphidius colemani, vespes paràsites inofensives per a les persones que actuen com insecticides naturals.
L’ús de depredadors introduïts és un dels sistemes més usats en la tècnica natural de Gestió Integral de Plagues (GIP), així com els tractaments amb productes no-contaminants ni residuals, i també la instauració de refugis per insectes beneficiosos, com les caixes niu o les plantes refugi. Tots aquests sistemes són respectuosos amb el medi ambient i segurs per la ciutadania, ja que s’evita la utilització de productes fitosanitaris químics que contaminen el medi ambient i en redueixen la biodiversitat.

caixa larves

 caixa larves v2

Ctra. de la Sentiu, 17 08860 Castelldefels | Tel. 93 636 15 81 | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.Política de qualitat i medi ambient