Jarfels col·labora en el projecte “Fem Castelldefels més verda”

L’Ajuntament de Castelldefels ha iniciat una activitat pilot, en el marc del projecte “Fem Castelldefels més verda” amb l’alumnat de quart curs de primària dels centres educatius de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Castelldefels. L’activitat consisteix en la plantada d’espècies autòctones en diferents espais verds de la ciutat, amb l’objectiu de fomentar la millora de la biodiversitat i la salut ambiental de la ciutat, adaptar-se al canvi climàtic i transmetre valors de respecte a l’entorn.

foto-alumnat-fons.jpg

L’activitat, coordinada per l’Ajuntament de Castelldefels i Jarfels, compta amb el monitoratge dels educadors/es del Programa d’Educació Ambiental Municipal (PEAM) – Cal Ganxo, de Fundesplai, que expliquen a l’alumnat el context, l’elecció de les espècies plantades i els beneficis d’aquesta actuació per a la nostra ciutat. Per altra banda, el nostre equip de jardineria, explica a l’alumnat com fer la plantació i quins són els criteris del reg i manteniment de les plantes.

L’activitat pilot es va iniciar dilluns 28 de març amb l’alumnat de 4t curs del Col·legi Frangoal, amb la plantació d’aromàtiques en els Jardins de Lormont. Els pròxims dies, les escoles Petit Món Felisa Bastida, Can Roca, Edumar, Lluís Vives, Josep Guinovart, Torre Barona i Margalló plantaran també en zones properes a les respectives escoles, contribuint a fer de Castelldefels una ciutat més verda, més biodiversa i més resilient davant els efectes del canvi climàtic.

alumnes-fundesplai.jpg

El projecte compta també amb la col·laboració especial de l’alumnat de Fabricació i Creació Digital del SLTET (Servei Local de Transició Escola Treball), amb el suport formatiu de Tinkerers – Fab Lab Castelldefels, per l’elaboració i instal·lació del cartell de reconeixement, fet amb materials reciclats, dins el marc de l’aprenentatge i el foment de l’economia circular. El consistori aposta pel projecte “Fem Castelldefels més verda”, el qual fomenta un canvi de paradigma del verd urbà, més sostenible i divers, fomentant espècies locals més adaptades al nostre clima, que requereixen menys reg i faciliten la connexió amb els espais naturals propers per fomentar el benestar i la salut.
foto_cartell.jpg


L'Ajuntament preveu realitzar més activitats amb les escoles del municipi en els pròxims mesos, amb el que contarà amb la col·laboració de Jarfels, tant en la preparació del terreny com per conduir la sessió de plantació amb l'alumnat.

plantacio escola frangoal 2

plantacio escola frangoal

 

 

Ctra. de la Sentiu, 17 08860 Castelldefels | Tel. 93 636 15 81 | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.Política de qualitat i medi ambient